Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött hagyma recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 3 főre
» 3 nag fej vöröshagyma
» 2 szelet bacon(húsos szalonna)
» 2 szelet fehér kenyér(héj nélkül)
» 4 evőkanál parmezán sajt durvára reszelve
» maréknyi petrezselyem
» 2-3 evőkanál olivaolaj
» só
» frissen őrölt fekete bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy,hogy csak a két külső réteg maradjon.A lyukas belsejű hagymákat olivaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük
A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk,és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és ezzel is turmixoljuk. kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen,serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba..A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olivaolajjal spricceljük. Előmelegített sütőben kb.30-35 perc alatt megsütjük.Forrón tálaljuk.
.
Megjegyzés / tipp:

A tányérba helyezett hagymákat díszíthetjük zöld petrezselyem levéllel,vékonyra vágott piros és zöld paprika szeletkékkel.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymákat meghámozzuk, hagymák belsejét, lyukas belsejű, petrezselyemmel együtt, maradékhoz hozzáadjuk, kikanalazott hagymabelsőket, parmezán felét, tölteléket sóval, finomra vágott, félretett morzsát, maradék parmezánnal, hagymák tetejét, egészet kevés, tányérba helyezett, kenyérszeleteket, bacondarabkákat, petrezselyemmel, lecsepegtetjük, hagymabelsőket, belekanalazzuk, hozzákeverjük, petrezselymet, Előmelegített, összekeverjük, olivaolajjal, petrezselyem, szeletkékkel, díszíthetjük, kikanalazott, olivaolajjal, petrezselyem, félreteszünk, evőkanálnyit, meghámozzuk, vöröshagyma, spricceljük, parmezánnal, serpenyőben, turmixoljuk, hozzáadjuk, vöröshagyma, szelet bacon húsos szalonna, szelet fehér kenyér nélkül, maréknyi petrezselyem, evőkanál olivaolaj, frissen őrölt fekete bors,
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Bundáskenyér – másként
0 komment 13 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Tonhalas rakott makaróni
0 komment 1 ember kedveli
Szőlős karottasaláta
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyeleves
0 komment 2 ember kedveli
Boszorkányok vére-koktél-
0 komment 5 ember kedveli
Erzsike szelet
0 komment 3 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Szilvás-rácsos
0 komment 1 ember kedveli
Gyorsmóka
0 komment 3 ember kedveli
Röszti
1 komment 3 ember kedveli
Gazdag zöldségleves
0 komment 2 ember kedveli
Joghurtos gyümölcs turmix
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.